ONU: Pandemia stimulează producţia şi consumul de droguri

0

Pentru persoanele afectate economic de criza noului coronavirus,  traficul ilegal de droguri deschide oportunităţi de a câştiga bani, în timp ce cererea de droguri urmează să crească din cauza aceloraşi probleme economice provocate de pandemie, conform unui raport al Biroului ONU pentru Droguri şi Infracţiuni (UNOCD – UN Office on Drugs and Crime), transmite joi DPA.

În principalul producător mondial de opioide, Afganistan, recoltarea opiului, ce a început din luna martie, a fost iniţial îngreunată de faptul că zilierii din Pakistan nu au mai putut trece frontiera închisă cu Afganistanul din cauza epidemiei.

Însă afganii care şi-au pierdut locurile de muncă din cauza crizei COVID-19, în particular femei, au fost atraşi să înlocuiască mâna de lucru pakistaneză în recoltarea opiului, conform organismului ONU care şi-a publicat joi raportul anual cu privire la problema drogurilor.

Si in Bolivia, pandemia a îngreunat mult capacitatea autorităţilor de a lupta împotriva cultivării de coca.

UNODC a avertizat că „viitoarea criză economică ar putea să determine şi mai mulţi fermieri să-şi intensifice activităţile de cultivare de coca sau să înceapă să cultive coca în toate ţările producătoare ale acestui drog” din America Latină.

Iar, restricţiile de transport au afectat în mod sever traficul global de droguri, generând stocuri de droguri în creştere, ce ar putea să ducă la periculoase situaţii în care pieţele…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.