Oficialii americani intensifică presiunile asupra firmelor și adversarilor străini din cauza atacurilor cibernetice

0

Oficiali americani au făcut duminică presiuni asupra companiilor și a adversarilor străini pentru a lupta împotriva criminalilor cibernetici și au declarat că președintele Joe Biden are în vedere toate opțiunile, inclusiv un răspuns militar, pentru a contracara amenințarea în creștere.

Administrația Biden analizează „toate opțiunile” pentru a apăra țara împotriva infractorilor de răscumpărare, a declarat secretarul american pentru comerț, Gina Raimondo, într-un interviu, duminică, când a fost întrebată dacă se iau în considerare acțiuni militare.

Raimondo nu a detaliat cum ar putea arăta aceste opțiuni, dar a spus că subiectul va fi pe ordinea de zi când președintele se va întâlni cu președintele rus Vladimir Putin luna aceasta. Amenințarea în creștere a atacurilor cibernetice a împins administrația Biden într-o poziție mai agresivă împotriva Rusiei, despre care se crede că adăpostește unii dintre făptași.

„Nu luăm nimic de pe masă, deoarece ne gândim la posibile repercusiuni, consecințe sau represalii”, a spus Raimondo. Weekendul trecut, cel mai mare ambalator de carne din lume a fost vizat de infractori cibernetici și în mai, a fost atacat cel mai mare gazoduct din Statele Unite, provocând temeri legate de întreruperile aprovizionării cu alimente și combustibil.

Adversarii americani au capacitatea de a închide întreaga rețea electrică a țării, a declarat separat secretarul pentru energie…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.