Obiectivul principal al lui Sorin Banciu este închiderea celor 20 de dosare de infringement

0

În domeniul Mediului, închiderea celor 20 de dosare de infringement pe care România le are pe probleme de mediu este unul dintre principalele obiective declarate ale deputatului PNL Sorin Banciu, nominalizat pentru o funcţie de secretar de stat în Ministerul Mediului, care consideră că România trebuie să fie mai proactivă pe plan european şi să participe la creionarea strategiilor în acest domeniu.

Joi 18 februarie, intr o conferinţă de presă, Banciu a precizat că a avut deja o discuţie cu ministrul Tanczos Barna, în cadrul căreia au stabilit că unul dintre departamentele pe care le va coordona este cel de Afaceri europene, care se ocupă, printre altele, de închiderea dosarelor de infringement ale României, care în prezent sunt în număr de 20, dintre care 11 au fost deschise anul trecut.

În opinia sa, „Obiectivele vor fi să închidem dosarele de infringement. Pe de altă parte, îmi doresc o Românie mult mai proactivă pe plan european pentru că, din păcate, pe tema mediului, am fost tot timpul reactivi, am stat tot timpul cu sabia deasupra capului, a trebuit să răspundem rapid la provocări, să venim cu soluţii la probleme şi nu am reuşit să promovăm ce are România frumos – peisaje, păduri, animale sălbatice. Din păcate, la nivel european suntem cunoscuţi pentru probleme şi cred că asta trebuie să se schimbe. România trebuie să-şi asume un rol mai activ în creionarea strategiilor europene pe mediu”, a subliniat Sorin…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.