O ie de Muscel cumpărată dintr-o consignaţie de pe Lipscani

0

In anul 2016, o ie de Muscel veche de cel puţin 80 de ani a făcut, o chemare. Nu orice chemare, ci una către un nou destin, adresată unei persoane cu suflet de artist care a umblat o vreme prin lume, prin culturi foarte diferite de cea românească, dar care au lucrat întru şlefuirea şi decantarea emoţiilor omului aflat în drumul lui spre maturizare.

De imagine fotografică, Iraida Florea, creator de frumos, imagine de film şi scenică, este din municipiul Câmpina. O vreme, mai precis 12 ani, a activat în domeniul modei la nivel internaţional, călătorind foarte mult în zona Asiei, însă în 2016 dorul de casă a făcut-o să revină pe meleagurile natale.

În acelaşi an, o ie veche de cel puţin 80 de ani i-a „vorbit” în timpul unei plimbări pe Lipscani punându-i drumul vieţii pe o altă linie.

„Ia pe care o port astăzi este într-o oarecare măsura ia mea de suflet, ia cu care am început proiectul Hyperborean Folklore în 2016. Este prima ie autentică pe care mi-am achiziţionat-o dintr-o consignaţie de pe Lipscani, din Bucureşti. (…) Am ales-o pe aceasta din toată consignaţia pentru că m-a chemat… Ştiţi că se spune despre iile acestea culese că te cheamă la ele sau vin la tine. (…) Este o ie de Muscel şi bănuiesc că are o vârstă de aproximativ 80 de ani. Este cusută cu ac persan pe pânză de casă, dar foarte mult reconstituită din cauza deteriorării sale, lucru care mă face să cred că vârsta ei s-ar putea să fie mai…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.