Noile pasapoarte vor fi valabile 10 ani

0

MAI sau Ministerul Afacerilor Interne vine cu o veste foarte buna pentru toti romanii de peste 25 de ani. Doreste sa prelungeasca valabilitatea noilor pasapoarte de la 5 ani la 10 ani. Acest lucru este de dorit deoarece in majoritatea statelor europene pasaportul are o durata de valabilitate de 10 ani.

Insa nu acesta este singurul motiv pentru care MAI s-a hotarat sa faca aceasta schimbare. Un al doilea motiv ar fi cel de stat la coada. Din cauza numarului mare de persoane care uita sa isi innoiasca pasaportul sau sa il faca la timp inainte de a pleca din tara, acestea ajung sa stea la cozi mari pentru a face acest lucru mai ale in perioada de vara.

De asemenea, tot MAI a propus dublarea termenului de valabilitate al pasapoartelor celor de peste 25 de ani pe motiv ca nici fizionomia acestora nu se mai poate schimba atat de mult intr-o perioada de 10 ani. Asta daca nu se intampla sa isi faca operatii estetice la fata, nu-i asa?

Asadar, Ministerul Afacerilor Interne a supus catre dezbaterea publica modificarile la Legea nr. 248/2005 care se refera la libera circulatie a cetatenilor romani in afara tarii de bastina. In acest fel pasaportul simplu electronic va putea fi folosit nu doar pe timp de 5 ani, ci de 10 ani. Asta doar in cazul persoanelor trecute de 25 de ani, insa.

Uite ce au declarat reprezentantii MAI despre noile pasapoarte

Optiunea a tinut cont de faptul ca, dupa aceasta varsta, schimbarile de fizionomie sunt mai putin accentuate. De altfel, in majoritatea…

Citeste tot articolul pe News24.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.