Nike o susține pe Naomi Osaka după ce se retrage din French Open

0

Nike și alți sponsori majori au ieșit în sprijinul vedetei de tenis Naomi Osaka, în urma deciziei sale de a se retrage de la French Open.

Gigantul de îmbrăcăminte sportivă – care a semnat un acord de sponsorizare cu Osaka în 2019 – a lăudat-o pe sportivă într-o declarație, luni, pentru deschiderea luptei sale cu depresia.
„Gândurile noastre sunt alături de Naomi. O sprijinim și îi recunoaștem curajul în partajarea propriei experiențe de sănătate mintală”, a spus Nike.
Decizia lui Osaka de a ieși din competiție a venit după ce turneul, numit și Roland Garros, a amendat-o cu 15.000 de dolari pentru că nu a vorbit cu presa după meciul din primul tur de duminică.

Citând motive de sănătate mintală, de patru ori campioana majoră a anunțat miercurea trecută pe Twitter că nu va participa la nicio conferință de presă la turneu. Anunțându-și decizia ulterioară de retragere, ea a dezvăluit că a „suferit crize lungi de depresie” de când a câștigat primul său titlu de Grand Slam în 2018.

Roland Garros a transmis într-o declarație că Osaka nu a reușit să-și onoreze obligațiile contractuale din partea presei și a fost amendată conform Codului de conduită al turneului. Declarația a adăugat că Roland Garros „a încercat fără succes să vorbească cu ea pentru a verifica starea ei de sănătate” și că i s-a reamintit că „regulile ar trebui să se aplice în mod egal tuturor jucătorilor”.
Alți sponsori au…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.