Nike încheie procesul pentru pantofii Lil Shoes X „Satan Shoes”

0

Nike Inc i-a spus joi unei companii din Brooklyn care a realizat „Satan Shoes”, în colaborare cu rapperul Lil Nas X, că a fost de acord să-și recunoască voluntar pantofii, ca parte a unui acord legal cu gigantul în articole sport.

Acordul cu MSCHF Product Studio Inc soluționează un proces privind încălcarea mărcii comerciale pe care Nike l-a intentat săptămâna trecută pentru adidașii cu tematică satanică, negru și roșu, care poartă sigla Nike „swoosh” și s-au vândut rapid la 1.018 USD perechea.

Pantofii Satan sunt versiuni personalizate ale adidașilor Nike Air Max 97, cu tălpi intermediare care pretind că conțin o picătură de sânge uman și tipărite cu „Luca 10:18”, o referință la un verset biblic care face aluzie la căderea lui Satan din cer. Au fost făcute doar 666 de perechi, ultima fiind reținută astfel încât Lil Nas X, cunoscut pentru piesa „Old Town Road”, să poată alege destinatarul.

Nike a declarat că MSCHF va oferi rambursări integrale cumpărătorilor de la Satan Shoes și Jesus Shoes, care au fost lansate în 2019 și, de asemenea, pe baza Air Max 97, „pentru a le scoate din circulație”.

Pantofii în ediție limitată pot aduce prețuri premium în rândul colecționarilor, însă cei care obțin rambursări ar putea pierde aprecierea prețului. David Bernstein, care conduce grupul de litigii privind proprietatea intelectuală la Debevoise & Plimpton și reprezintă MSCHF, a declarat că mesajele…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.