Nemții de la ADAC îți arată care sunt cele mai bune anvelope de vară

0

Topurile sunt întotdeauna binevenite atunci când vine vorba de alegerea celor mai bune produse. În cazul anvelopelor de vară, alegerea în funcție de gradul de siguranță trebuie să primeze.

Anvelopele uzate sau cele de proastă calitate reprezintă adevărate pericole pentru toți ocupanții autoturismului, dar și pentru ceilalți participanți la trafic.

Un set bun de anvelope vă ajută și când frânați, dar și când rulați pe ploaie, zăpadă, gheață, teren mocirlos sau teren accidentat. Și atunci când luați curbele, dar și atunci când schimbați mai multe tipuri de carosabil. De aceea este bine să știți care sunt cele mai bune anvelope pentru mașină.

ADAC, clubul automobilistic german, o adevărată autoritate în domeniu, testează de ani de zile cele mai cunoscute mărci de anvelope pentru a determina siguranța șoferului și a celorlalți ocupanți ai mașinii în trafic. Și o face pe fiecare categorie de dimensiuni, de la 175/65 R14 T până la 225/45 R17 Y.

Pentru că acum e sezonul cald, vom vorbi azi doar despre testele asupra anvelopelor de vară. Atenție nu doar la marca anvelopelor, ci și la modelul acestora, întrucât de multe ori modele diferite de la același producător au rezultate diferite.

Dintre anvelopele testate de ADAC, pare că cele mai bune ar fi cele germane de la Continental, în special Continental ContiPremiumContact 5, atunci când vine vorba de anvelope de vară. Se mai remarcă Nokian, Dunlop sau Goodyear,…

Citeste tot articolul pe Financiarul.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.