NatWest avertizează asupra „vremurilor provocatoare” pe fondul profitului surpriză

0

NatWest a înregistrat un profit neașteptat, dar a avertizat cu privire la „vremuri dificile” pentru afacere.

Acesta a înregistrat un profit de 355 milioane de lire sterline înainte de impozitare din iulie până în septembrie. Observatorii orașului anticipaseră că banca ar fi pus deoparte mai mulți bani pentru împrumuturi neperformante.

Împrumutătorul, cunoscut anterior sub numele de Royal Bank of Scotland, a scăzut cu 254 milioane de lire sterline pentru pierderile anticipate din împrumuturi.

Cele mai mari patru bănci britanice au pus deoparte mai puțin decât se așteptau, deoarece ajutorul guvernului a menținut afacerile și gospodăriile pe linia de plutire.

Dar unele dintre cele mai mari programe de asistență, cum ar fi schema furlough, urmează să se încheie.

„Vin vremuri dificile, mai ales că programele actuale de sprijin guvernamental ajung la sfârșit și pe măsură ce sunt introduse noi restricții legate de Covid-19”, a declarat Alison Rose, director executiv al NatWest.

Ea a salutat puterea capitalului băncii și accesul la numerar, dar a avertizat că, deși împrumuturile neperformante erau scăzute, „impactul total al Covid-19 rămâne foarte neclar”.

Acțiunile au crescut cu 6% vineri la tranzacționarea timpurie a Londrei, dar, la fel ca majoritatea creditorilor, prețul acțiunilor băncii este încă mult mai mic decât înainte de pandemie.

Donald Brown, senior manager de investiții la Brewin Dolphin, a declarat:…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.