Modelele Jaguar Land Rover vor fi complet electrice până în 2030

0

Modelele Jaguar Land Rover (JLR) vor fi integral electrice până în 2030, grupul de lux alăturându-se astfel, cursei globale a producătorilor auto care dezvoltă vehicule cu emisii zero, în perspectiva interzicerii vânzărilor de maşini noi alimentate cu combustibili fosili, transmite Reuters.

Astfel, JLR, deţinut de grupul indian Tata Motors, a anunţat luni că brandul Jaguar va fi în centrul planurilor de electrificare, cu un model pur electric construit până în 2025 pe noua platformă pentru maşini electrice. În urma anunţului acţiunile Tata Motors au urcat cu 3%.

În următorii cinci ani, Land Rover va lansa şase modele pur electrice, primul urmând să apară în 2024. Iar compania va păstra deschise toate cele trei fabrici din Marea Britanie.

În planul financiar, JLR va cheltui anual aproximativ 2,5 miliarde de lire sterline (3,5 miliarde de dolari) pentru electrificare şi dezvoltarea de servicii pentru vehiculele conectate.
De altfel, JLR intenţionează să ajungă la un nivel net zero al emisiilor de dioxid de carbon până în 2039.

În contextul planurilor pe termen lung, luna aceasta, directorul general al Porsche, Oliver Blume, a anunţat că până la finalul acestui deceniu peste 80% din toate vehiculele sport de lux vândute de companie vor fi electrice. Porsche este cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului german Volkswagen AG, iar succesul său este vital pentru tranziţia grupului la vehiculele electrice.

Chiar de anul…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.