Marea Britanie va vedea o creștere „accentuată” după ce serviciile PMI vor atinge maximul de 24 de ani

0

Sectorul serviciilor din Marea Britanie a înregistrat cea mai mare creștere a activității în ultimii 24 de ani luna trecută, după ce pub-urilor și restaurantelor li s-au permis să reia activitatea pentru clienți în interior, după luni de carantină, potrivit unui sondaj de afaceri atent urmărit.

Datele de joi se adaugă semnelor că Marea Britanie se bucură de o revenire inițială foarte rapidă pe măsură ce regulile de carantină se relaxează. Indicele managerilor de achiziții IHS Markit / CIPS a crescut la 62,9 în luna mai, de la 61,0 în aprilie, ajungând la cel mai înalt nivel din mai 1997 și peste o estimare inițială de 61,8.

„Cele mai recente rezultate ale sondajului au stabilit scena pentru o rată de creștere a PIB-ului din Marea Britanie în al doilea trimestru al anului 2021, condusă de redeschiderea unor părți ale economiei care se confruntă cu clienți după carantina iernii”, a declarat directorul economic IHS Markit, Tim Moore, a spus.

PMI compozit, care include date de fabricație lansate anterior, a crescut la cel mai înalt nivel de când seria a început în ianuarie 1998 la 62,9, în creștere față de citirea din aprilie a 60,7. La începutul acestei săptămâni, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică prognozează că Marea Britanie va înregistra cea mai rapidă creștere a oricărei economii majore în acest an.

Dar amploarea crizei economice a Marii Britanii de anul trecut – cea mai mare din…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.