Marea Britanie lansează acțiuni împotriva Ryanair și British Airways pentru restituirea banilor pasagerilor

0

Autoritatea britanică de concurență a declarat miercuri că va lansa măsuri de executare împotriva Ryanair (RYA.I) și British Airways din cauza eșecului acestora de a oferi rambursări pasagerilor cărora li s-a interzis să ia zboruri în conformitate cu regulile de carantină.

În timpul carantinelor de COVID-19 în Marea Britanie, în loc să ofere rambursări celor care nu au posibilitatea de a zbura din punct de vedere legal, British Airways (ICAG.L), deținută de IAG, a oferit vouchere sau rezervări și Ryanair a oferit opțiunea de a rezerva din nou.

Autoritatea pentru concurență și piețe (CMA) a declarat că, companiile aeriene ar fi putut încălca legea consumatorilor și că le-au deschis dosare de executare. Miscarea autorității de reglementare vine într-un moment disperat pentru companiile aeriene care au fost sufocate de 15 luni de restricții pentru COVID-19.

Marea Britanie continuă să descurajeze majoritatea călătoriilor, ceea ce duce la îngrijorarea că industria se confruntă cu o a doua vară pierdută, punând companiile aeriene sub o presiune financiară suplimentară. Directorul executiv al CMA, Andrea Coscelli, a declarat că mediul dificil pentru companiile aeriene nu înseamnă că, consumatorii ar trebui lăsați cu buzunarele goale pe nedrept pentru respectarea legii.

„Clienții au rezervat aceste zboruri cu bună-credință și nu au putut să le onoreze din punct de vedere legal din cauza unor circumstanțe care nu le…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.