Lovitură pentru samsarii de mașini la mâna a doua! Autoritățile au declanșat operațiunea „Xenon”. Ce măsuri au fost anunțate

0

Mașinile la mâna doua cumpărate din UE sunt verificate de Fisc. Este reținută pentru verificări cea de-a doua mașină cumpărată de o persoană fizică într-un an, în cadrul unei acțiuni care combate neplata TVA la vânzarea de autoturisme. Operațiunea de verificare a achizițiilor auto intracomunitare a fost numită „Xenon”, informează instituția într-un comunicat.

Sunt controlate transporturile de autovehicule la mâna a doua, efectuate atât pe căile rutiere, cât și pe calea ferată, iar inspectorii antifraudă fiscală vor verifica la descărcare toate documentele de proveniență. În ultima perioadă au fost sigilate 12 parcuri auto cu autoturisme și utilaje agricole la mâna a doua și o platformă feroviară pentru autoturisme rulate, iar verificările sunt în curs.

De la începutul anului au fost identificate 38 de firme românești care au realizat achiziții intracomunitare de autoturisme second-hand în valoare de aproximativ 180 milioane lei și s-au sustras de la plata obligațiilor fiscale, cauzând bugetului de stat prejudicii totale calculate la peste 20 de milioane lei. Firmele utilizau facturi fără TVA sau care conțin ilegal TVA pe marja de profit.

ANAF recomandă verificări fiscale la cumpărare

Pentru a nu fi implicate într-o înșelăciune sau într-o schemă de fraudare a TVA, DGAF recomandă persoanelor interesate să cumpere autoturisme rulate să evite plata în numerar. De asemenea, cumpărătorii ar trebui să solicite…

Citeste tot articolul pe Libertatea.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.