Locurile autorizate de joacă şi parcurile de distracţii

0

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat o serie de controale în locurile autorizate de joacă şi în parcurile de distracţii, informează vineri instituţia.

„Având în vedere că urmează o perioadă în care locurile autorizate de joacă şi parcurile de distracţii vor fi asaltate de copii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a demarat o tematică de control ce vizează respectarea prevederilor legale (autorizare, informare, conformitate, supraveghere, dezinfecţie, împrejmuire etc.) în scopul evitării punerii în pericol a integrităţii şi sănătăţii micilor utilizatori”, se menţionează într-un comunicat al ANPC, remis AGERPRES.

Preşedintele ANPC, Eduardt Cozminschi, a precizat că responsabilitatea pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce priveşte întreţinerea şi funcţionarea spaţiilor de joacă publice revine primăriilor.

„În calitate de preşedinte al ANPC, consider că este de datoria mea să iau toate măsurile necesare pentru prevenirea unor accidentări nedorite ale copiilor noştri. Prefer să închidem locaţiile neconforme până la remedierea deficienţelor, decât să înregistrăm evenimente tragice. Responsabilitatea pentru nerespectarea normelor legale în ceea ce priveşte întreţinerea şi funcţionarea spaţiilor de joacă publice revine primăriilor”, a declarat Cozminschi.

La rândul său, vicepreşedintele instituţiei, Veronica Valentina Mitran Piticu, a afirmat că…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.