Lisabona: Oraşul oamenilor cu rău de uscat!

0

„Primul lucru catre iti atrage atentia cand pui piciorul in Lisabona e mersul oamenilor usor leganat – asa imi inchipuiam eu ca merg marinarii dupa o lunga calatorie pe mare cand ajung la pamant si “au rau de uscat”.

De vina sunt trotuarele valurite in panta, uneori chiar foarte abrupta, pavate cu piatra cubica micuta… Pana la sfarsitul zilei si umbra mea avea o coregrafie asemanatoare… Daca nu ai prea multe zile la dispozitie pentru a vizita orasul, cel mai bine este sa urci intr-un autobuz turistic Lisbon Sightseeing (15 euro /48 ore, fiind incluse mai multe reduceri la obiectivele turistice) si sa faci un tur de Lisabona (cu ghidul in casti si muzica fado pe fundal) si sa-ti faci o idee despre ce vrei sa cunosti in detaliu sau despre ceea ce vei pierde. Cand în Romania temperaturile scazusera sub -20 grade C, portughezii se luptau cu +15!

BINE DE ŞTIUT:
– fado vine din latinescu “fatum”= destin. Amalia Rodriguez cea mai cunoscuta interpretă.
– biletele mijloacelor de transport in comun sunt unice: 1,5 euro /calatorie sau 5 euro /24 ore
– metroul este bine organizat si acopera toata partea centrala si de vest a Lisabonei (cu exceptia sud-esticul Belem)
– exista un card turistic Lisabona (17-27-33,5 euro pentru 1-3 zile) pe care il puteti cumpara din aeroport sau de la birourile de informatie turistice care asigura transportul gratuit cu toate mijloacele de transport inclusiv sistemul funicular precum si gratuitati sau reduceri la peste 80 de…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.