Lipsa cipurilor umbrește semnificativ redresarea industriei auto din China

0

Directorii din industria auto sunt zguduiți de o lipsă globală de semiconductori care atinge producția în China, după ce au sperat că cea mai mare piață auto din lume ar putea conduce la redresarea globală a sectorului.

Producătorii auto din întreaga lume au fost nevoiți să restabilească liniile de asamblare din cauza lipsei, cauzate de întârzierile de fabricație. Producătorii dau vina pe o recuperare mai rapidă decât se așteptau de la pandemia de coronavirus.

Volkswagen AG (VOWG_p.DE), cel mai mare producător auto străin din China, care dorește să vândă peste patru milioane de vehicule în țară, a declarat că impactul deficitului rămâne neîntrerupt în al doilea trimestru al acestui an.

Stephan Woellenstein, șeful Volkswagen din China, a declarat duminică reporterilor că este greu să se evalueze cantitatea de producție pe care Volkswagen o poate pierde de la săptămână la săptămână sau chiar de la lună la lună din cauza lipsei de cipuri.

„Este într-adevăr ca stingerea incendiilor … În unele cazuri, am trecut la un alt cip, așa că am schimbat furnizorii”, a spus el, înainte de expoziția auto de la Shanghai, care se va deschide luni.

China, unde peste 25 de milioane de vehicule au fost vândute anul trecut, devine o rază de speranță pentru producătorii de automobile, inclusiv Volkswagen și General Motors (GM.N), întrucât industria auto globală a fost puternic afectată de pandemie.

Cu toate acestea, China…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.