Liderii de afaceri din Coreea îi cer lui Moon să-l elibereze din închisoare pe șeful companiei Samsung

0

Liderii celor mai mari conglomerate din Coreea de Sud l-au îndemnat miercuri pe președintele Moon Jae-In să-l ierte pe Jay Y. Lee, vicepreședintele companiei Samsung Electronics Co Ltd (005930.KS), pentru a menține avantajul țării în industria cipurilor.

Pledoaria a fost făcută în timpul unui prânz între Moon și șefii a patru mari imperii de afaceri – Samsung, Hyundai, LG și SK – menite să stimuleze cooperarea economică după ce Moon și președintele SUA, Joe Biden, au fost de acord să consolideze lanțul global de aprovizionare pentru producția de înaltă tehnologie. 

Lee, moștenitorul în vârstă de 52 de ani al celui mai mare producător de cipuri de memorie din lume și al doilea cel mai mare producător de cipuri contractuale, a fost condamnat la 30 de luni de închisoare după ce a fost condamnat pentru luare de mită, delapidare și alte infracțiuni.

Președintele SK Group, Chey Tae-won, i-a cerut lui Moon să ia în considerare o petiție pentru eliberarea lui Lee, care a fost depusă în aprilie în comun de cinci lobby-uri de afaceri, inclusiv Camera de Comerț și Industrie din Coreea, condusă de Chey, potrivit purtătorului de cuvânt al Moon, Park Kyung-mee.

Moon a răspuns că a „înțeles” dificultățile pentru companii, a spus Park. El nu a explicat, dar a părut mai deschis ideii după ce a spus pur și simplu la o conferință de presă din martie că va lua în considerare opinia publică înainte de a decide.

Moon a…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.