Liberty Global deschide calea pentru preluarea Sunrise după ce i s-a oferit 82% acțiuni

0

Liberty Global LBTYA.O a avut succes în încercarea sa de 6,8 miliarde de franci elvețieni (8,74 miliarde de dolari) de a cumpăra elvețianul Sunrise Communications SRCG.S după ce oferta cu numerar a fost acceptată de aproape 82% din acționarii țintei.

Liberty Global, înființat de pionierul american al cablului John Malone, a oferit 110 franci elvețieni pe acțiune din Sunrise, a doua cea mai mare companie de telecomunicații din Elveția, într-un acord surpriză în luna august.

Abordarea a fost o inversare a eșecului oferit de Sunrise de a cumpăra afacerea elvețiană a Liberty, care s-a prăbușit după ce anul trecut a intrat în opoziția acționarilor.

La sfârșitul perioadei de ofertă, pe 8 octombrie, au fost oferite 37,1 milioane de acțiuni Sunrise – echivalentul a 81,98% din drepturile de vot și capitalul social – au declarat miercuri companiile în notificarea definitivă a rezultatului intermediar.

Rezultatul, care depășește pragul minim de acceptare de două treimi din toate acțiunile Sunrise licitate, confirmă rezultatul provizoriu anterior.

O perioadă suplimentară de acceptare de zece zile de tranzacționare va începe acum pe 15 octombrie și va dura până pe 28 octombrie.

O adunare extraordinară a acționarilor, care va fi convocată de Sunrise, va avea loc în jurul datei sau pe 9 noiembrie, în timp ce Liberty Global intenționează să înceapă procesul de retragere a listei pentru Sunrise de la SIX Swiss Exchange.

De…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.