Joe Biden ajută săracii din banii bogaților, potrivit planului său de investiții

0

Susținut de sprijinul popular, președintele american Joe Biden intenționează să ia de la bogați pentru a da celor săraci, ajutat de consilieri dornici să soluționeze disparitățile economice și să oprească companiile să evite plata impozitelor.

Biden, în cursul campaniei din 2019, a semnalat pentru prima dată că speră să crească impozitele pe câștigurile de investiții plătite de cei bogați ca modalitate de finanțare a programelor sociale, în acest caz, pentru asistență medicală.

Candidatul de atunci s-a bazat pe cercetări din partea economiștilor cu studii în mediul academic și în grupurile de reflecție. În calitate de președinte, a adus acești susținători ai impozitării progresive, sau a unui sistem în care ratele impozitelor cresc odată cu creșterea veniturilor, în Casa Albă.

Acum, ideile lor mută piețele financiare. Stocurile au scăzut destul de rapid când a apărut vestea că Biden planifică să majoreze impozitele pe câștigurile de capital pentru a finanța 1 trilion de dolari în îngrijirea copiilor, educația timpurie și concediul plătit al lucrătorilor.

Se așteaptă ca președintele să dezvăluie detalii săptămâna viitoare. În ciuda alarmelor de pe Wall Street, există un puternic sprijin public pentru propunerea lui Biden. Șaizeci și doi la sută dintre americani cred că persoanele cu venituri superioare plătesc mai puțin decât partea lor echitabilă din impozite, potrivit Gallup. Această…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.