Japonia își va uni forțele cu SUA și Europa în reglementarea firmelor Big Tech, susține șeful supraveghetorilor antitrust

0

Japonia își va uni forțele cu Statele Unite și Europa pentru a face față oricăror abuzuri de piață din partea celor patru companii Big Tech, a declarat luni noul șef al supravegherii sale antitrust, semn că Tokyo se va alătura eforturilor globale de reglementare a operatorilor de platforme digitale.

Kazuyuki Furuya, președintele Comisiei pentru comerț echitabil (FTC) din Japonia, a declarat, de asemenea, că Tokyo ar putea deschide o probă cu privire la orice fuziune sau legătură de afaceri care implică producătorul de fitness tracker Fitbit FIT.N dacă dimensiunea unor astfel de tranzacții este suficient de mare.

„Dacă dimensiunea oricărei fuziuni sau legături comerciale este mare, putem lansa o investigație anti-monopol asupra procesului de achiziție a unei întreprinderi de către cumpărător (cum ar fi Fitbit)”, a spus el pentru Reuters.

„Urmărim îndeaproape evoluțiile, inclusiv în Europa.”

Autoritățile de reglementare antitrust din UE au lansat în august o anchetă cu privire la un acord de 2,1 miliarde de dolari efectuat de unitatea Alphabet GOOGL.O, licitația Google de a cumpăra Fitbit, care urmărea să preia Apple AAPL.O și Samsung 005930.KS pe piața tehnologiei purtabile.

Japonia pune bazele pentru reglementarea operatorilor de platforme.

Printre aceștia se numără marii giganți tehnologici supranumiți „GAFA” – Google, Apple, Amazon AMZN.O și Facebook FB.O – care se confruntă cu diverse sonde antitrust…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.