Investitorii Volkswagen aprobă înţelegerea de 288 milioane de euro cu foştii directori

0

În data ce 22.07.2021, acţionarii Volkswagen au aprobat un acord prin care firma va primi 288 milioane de euro sub formă de despăgubiri pentru pagubele suferite în scandalul emisiilor – Dieselgate – de la un grup de patru foşti directori, printre care şi fostul director general Martin Winterkorn, precizează Reuters.

Astfel, în septembrie 2015, Volkswagen, cel mai mare producător auto european, a provocat un şoc după ce a recunoscut că a folosit un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La câteva zile după declanşarea acestui scandal, Martin Winterkorn, care la acea dată era director general la Volkswagen, şi-a dat demisia.

De asemenea, buna înţelegere cu foştii directori este un factor important în cadrul eforturilor grupului german de a trece peste scandalul emisiilor. Până în acest moment, Dieselgate a costat grupul german peste 32 miliarde de euro, sub formă de rechemări la service, amenzi şi cheltuieli juridice.

Totodată, Volkswagen a decis că Martin Winterkorn nu şi-a îndeplinit responsabilităţile pentru că nu a clarificat rapid şi pe deplin circumstanţele care au stat în spatele deciziei de a utiliza un software ilegal la numite modele echipate cu motoare diesel şi ca urmare a acestui fapt a demarat o acţiune în justiţie împotriva fostului său CEO.

În concordanţă cu înţelegerea anunţată, Martin Winterkorn şi fostul CEO de la divizia Audi Rupert Stadler vor plăti despăgubiri…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.