Interzicerea pesticidelor va afecta capitalul fermelor din România

0

Ionel Aroin preşedintele ProAgro a declarat că  interzicerea utilizării pesticidelor va afecta, cu siguranţă, capitalul fermelor din România şi, în acest context, trebuie să fim inconştienţi să credem că Uniunea Europeană poate hrăni cu eco şi cu bio cei 500 de milioane de locuitori ai săi în viitorul apropiat, a declarat, joi, acesta într-o dezbatere de specialitate online.

„Colegii din industria alimentară se plâng că nici azi procesarea secundară din panificaţie, patiserie – vârful de valoare adăugată pentru noi cei din vegetal – nu pot accesa fonduri europene de impact, pentru că nu au fost trecuţi în Anexa 1 la Tratat şi poate ar fi bine să facem demersuri în acest sens. Pe ceea ce înseamnă interzicerea substanţelor de protecţie a plantelor, trebuie să fim inconştienţi să credem că putem hrăni cu eco şi cu bio 500 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene în viitorul apropiat. Nu cred că vom putea face faţă noi, ca fermieri români, în contextul european, cu atât de multe interdicţii şi poate că ar fi bine să filtrăm o parte din acestea. Interzicerea pesticidelor va afecta, cu siguranţă, capitalul fermelor din România”, a afirmat Arion.

În contextul agro- alimentar, reprezentantul ProAgro a făcut referire, totodată, la prevederile Green Deal, dar şi la cele existente în Tratatul Mercosur, document ce nu a fost votat de ţări precum Franţa, Italia sau Spania.

„Una dintre problemele fermierilor este…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.