Instanța UE sprijină lucrătorii Tesco în disputa privind egalitatea de remunerare

0

Mii de angajați actuali și foști ai grupului de supermarketuri Tesco din Marea Britanie (TSCO.L) au câștigat joi sprijinul instanței de top din Europa în lupta lor pentru plata egală, într-o hotărâre care ar putea afecta alți comercianți cu amănuntul.

Tesco s-a trezit în centrul atenției după ce aproximativ 6.000 de angajați actuali sau foști și-au dus plângerea la un tribunal pentru ocuparea forței de muncă din Watford, lângă Londra.

Aceștia au susținut că muncitorii din magazinul companiei – în special femei – nu au primit salarii egale pentru munca egală în comparație cu muncitorii săi de distribuție – în principal bărbați – din februarie 2018, încălcând legislația UE și Marea Britanie.

Personalul magazinului a susținut că firma ar trebui privită ca o entitate unică în ceea ce privește condițiile de angajare. Tesco a susținut că legea UE care definește salariul egal pentru muncă egală sau muncă de valoare egală nu se aplică direct în acest caz.

Tribunalul britanic a solicitat îndrumări Curții de Justiție din Luxemburg (CJUE), cea mai înaltă din Europa, care a respins argumentele lui Tesco.

„Principiul, stabilit de legislația UE, al remunerării egale pentru lucrătorii de sex masculin și feminin poate fi invocat în mod direct, atât în ​​ceea ce privește„ munca egală ”, cât și„ munca de valoare egală ”, în procedurile între indivizi”, au declarat judecătorii CJUE.

Tesco a spus că…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.