Inspectoratul General de Aviaţie a primit trei elicoptere achiziţionate din fonduri europene

0

Joi 4 martie din anul 2021, Inspectoratul General de Aviaţie (IGAv) a primit primele trei elicoptere achiziţionate din fonduri europene prin proiectul „Viziune 2020”, iar ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, subliniind cu acest prilej că domeniul situaţiilor de urgenţă este unul „foarte sensibil”, iar conduita celor implicaţi în operaţiuni de salvare trebuie să fie „ireproşabilă” şi „profesionistă”.

„Sunt recepţionate primele trei elicoptere de către Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, reprezentând doar o primă tranşă din totalul de şase elicoptere achiziţionate prin proiectul ‘Viziune 2020’, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare. Peste 200 de milioane de euro sunt atrase prin acest proiect de dotare cu elicoptere uşoare şi medii/grele, finanţat prin POIM 2014-2020, având drept scop creşterea nivelului de pregătire pentru o reacţie rapidă şi eficientă la dezastre a echipajelor de intervenţie. Vorbim despre aproape o treime din alocarea de care beneficiem prin intermediul POIM la nivelul MAI, care practic e utilizată pentru proiecte de dotare cu echipamente complexe de intervenţie, menite să salveze vieţi”, a afirmat Bode.

Ministrul a precizat că elicopterele achiziţionate sunt echipate pentru misiuni aeromedicale, dar şi pentru cele de căutare şi salvare, inclusiv în zonele de munte greu accesibile, fiind dotate cu troliu. „Vom putea avea o reacţie mai rapidă, cu mai…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.