Inflația ridicată a Rusiei modifică așteptările pentru o creștere a ratei, vineri

0

Inflația neașteptat de mare a Rusiei din luna mai a determinat o revizuire pe scară largă a previziunilor, mutând așteptările pieței către o creștere mai mare a ratei dobânzii cu 50 de puncte de bază vineri, a sugerat miercuri un sondaj Reuters.

Inflația anuală a consumatorilor, principala zonă de responsabilitate a băncii centrale, a depășit așteptările și a ajuns la 6,0% în mai, atingând cea mai mare valoare din octombrie 2016, când rata cheie era de 10%, au arătat datele târziu luni.

Douăzeci și șapte dintre cei 29 de analiști și economiști chestionați după lansarea inflației au declarat că banca centrală va ridica rata cheie la 5,50% de la 5% (RUCBIR = ECI).

Sondajul anterior de la Reuters de luni a arătat că 19 dintre cei 28 de experți chestionați se așteptau ca banca centrală să crească rata cheie cu 25 de puncte de bază. Doar nouă experți chestionați în prima zi a săptămânii de stabilire a ratelor au prezis că banca centrală va crește ratele cu 50 de puncte de bază, așa cum a făcut în aprilie.

„Surpriza inflației din luna mai favorizează o nouă creștere de 50 de puncte de bază”, au declarat analiștii Deutsche Bank despre lectura inflației care depășește prognoza Reuters de 5,8%.

Banca centrală vizează inflația anuală a consumatorilor de 4%. A urcat peste ținta propusă la sfârșitul anului 2020 pe fondul inflației globale și pe măsură ce rubla mai slabă se filtra în prețuri….

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.