Industria de robotică din Europa vine la Bucureşti!

0

România va fi gazda celui mai mare eveniment de robotică din Europa: Forumul European al Roboticii – locul de întâlnire anual al industriei de robotică, ce va reuni peste 1 000 de cercetători, ingineri, manageri şi un număr din ce în ce mai mare de antreprenori şi oameni de afaceri de pe continent.

În cadrul evenimentului, ce va avea loc la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, vor fi prezentate aplicaţii în domeniul roboticii, cercetări aflate în derulare sau finalizate, se va discuta despre reglementări la nivel european în acest domeniu, dar şi subiecte precum roboetica şi educaţie digitală.

Anul acesta, la Forumul European al Roboticii (ERF2019) ce se va desfășura România, vom marca 10 ani de existență și faptul că a devenit principalul eveniment dedicat roboticii în Europa, cu peste 1000 de participanți. În cadrul acestuia, experți europeni de top vor prezenta strategii din domeniul AI și robotică menite să îmbunătățească viața oamenilor și a societății.

Un aspect important în perioada următoare îl va reprezenta rolul jucat de regiuni în viitoarele rețele de Huburi de Inovare  Digitală (DIH) ce s-au format în cadrul unui recent proiect H2020. Huburile de Inovare Digitală sunt gândite să ofere un ecosistem sustenabil pentru factorii implicați în domeniul roboticii pentru a contribui la digitalizarea industriei și, ulterior, la crearea de noi locuri de muncă și creșterea economiei în toate regiunile,…

Citeste tot articolul pe Financiarul.ro

Leave A Reply

Your email address will not be published.