Indonezia se află în discuții timpurii cu Tesla despre investițiile potențiale

0

Guvernul Indoneziei este în discuții timpurii cu producătorul de vehicule electrice Tesla Inc TSLA.O cu privire la o investiție potențială în țara din Asia de Sud-Est, un important producător de nichel, a spus un oficial.

Indonezia dorește să dezvolte un lanț complet de aprovizionare cu nichel la domiciliu, în special pentru extragerea substanțelor chimice ale bateriilor, fabricarea bateriilor și, în cele din urmă, construirea de vehicule electrice.

A oprit exporturile de minereu de nichel neprelucrat pentru a sprijini investițiile în industriile sale interne. Ayodhia Kalake, un înalt oficial al Ministerului Coordonator pentru Investiții și Maritim, a declarat că Tesla a contactat guvernul în mod informal cu privire la o posibilă întreprindere, dar nu a precizat ce avea în vedere.

„A fost încă o discuție timpurie și nu a fost încă detaliată”, a declarat Ayodhia luni într-o declarație.

„Avem nevoie de discuții suplimentare cu Tesla”, a spus el, adăugând că Indonezia are o serie de stimulente pentru investiții în vehicule electrice.

Tesla nu a răspuns imediat la un e-mail Reuters care solicita confirmarea.

Luna trecută, Indonezia a declarat că a încheiat un acord pentru construirea unei fabrici de baterii cu litiu în țară cu sud-coreeanul LG Chem Ltd 051910.KS și China Amperex Technology Ltd (CATL) 300750.SZ.

Tesla caută să accelereze producția de camioane și proiecte solare, iar șeful său Elon Musk, la…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.