In expediţie spre polul frigului din Siberia

0

Soţii Attila şi Kinga Bertici din Satu Mare vor porni într-o expediţie spre polul frigului din Siberia, localitatea Oimiakon, ei anunţând, miercuri, într-o conferinţă de presă, că sunt primul echipaj din România care face acest lucru cu o singură maşină.

Attila Bertici a explicat că a luat decizia de a pleca spre Oimiakon după expediţia pe care a avut iarna trecută, la Vladivostok. Dacă atunci a condus un autoturism Dacia Logan, acum vor pleca cu o Dacia Duster.

„Anul trecut când ne-am întors din Siberia au fost câteva răutăţi, ne-au spus că e foarte uşor să mergi toamna în Siberia. Eu sunt mai încăpăţânat şi am zis, ok, hai să vedem când e cel mai frig în Siberia, am văzut că în ianuarie în Oimiakon şi am zis că trebuie să mergem acolo. Niciodată nu a fost o Dacia la Oimiakon, mai ales iarna. Riscuri sunt foarte multe, dar ne bucurăm şi ne mândrim că vom fi primul echipaj românesc care merge cu o singură maşină. Au mai fost echipaje din România, echipate cu maşini de sute de mii de euro, în martie-aprilie, noi mergem chiar în ianuarie când s-a măsurat această temperatură extremă”, a declarat Attila Bertici.

El a explicat că traseul este unul periculos, iar distanţele între localităţi sunt foarte mari.

„Acum patru zile au fost -51 de grade Celsius în Yakutia, vorbim de luna noiembrie. Anul acesta în ianuarie au fost -58 de grade, au fost -68, -43. Noi ne pregătim la -60. Acum mergem cu o Dacia Duster,…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.