În Arad sute de camioane aşteaptă la frontieră să intre în Ungaria

0

Joi 4 martie, sute de camioane aşteaptă, în coloane la frontieră să intre în Ungaria, unde se fac controale amănunţite asupra automarfarelor din cauza numeroşilor migranţi prinşi, în ultima perioadă, în tentativă de trecere ilegală a graniţei.

În acest sens, aplicaţia online de monitorizare a traficului la frontiere, de pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă cel mai mult pentru intrarea camioanelor în Ungaria. Aici sunt deschise cinci artere de control pentru ieşirea din ţară, destinate traficului greu, iar timpul de aşteptare pentru formalităţi este de cel puţin 90 de minute.

În Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borş, unde sunt deschise trei artere de control pe sensul de ieşire din ţară, se aşteaptă 60 de minute, iar la Petea, unde este deschisă o arteră, se aşteaptă tot 60 de minute.

Timpi mai mici de aşteptare sunt în PTF Nădlac I (40 de minute), Vărşand (30 de minute) şi Borş II (30 de minute), iar traficul se desfăşoară normal la Turnu, Salonta şi Valea lui Mihai.

Poliţia de Frontieră Arad, precizează că timpul de aşteptare crescut  cauzat de numărul mare de camioane sosite la frontieră şi  controalele amănunţite, care au loc la intrarea în Ungaria, se datorează  depistării migranţilor, în ultima perioadă fiind prinşi mulţi străini ascunşi în remorci pentru a trece ilegal graniţa spre Spaţiul Schengen.

Însă pentru deschiderea mai multor artere de…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.