Importurile Chinei cresc în ritm rapid în ultimii zece ani, pe măsură ce prețurile materialelor cresc

0

Importurile Chinei au crescut în cel mai rapid ritm din ultimii 10 ani în luna mai, alimentate de creșterea cererii de materii prime, deși creșterea exporturilor a încetinit mai mult decât se aștepta, pe fondul întreruperilor cauzate de cazurile de COVID-19 în principalele porturi sudice ale țării.

În timp ce o redresare rapidă pe piețele dezvoltate a întărit cererea de produse chineze, o lipsă mondială de semiconductori, costuri mai ridicate ale materiilor prime și transportului, blocaje logistice și o consolidare a yuanilor au diminuat perspectivele pentru cea mai mare națiune exportatoare din lume.

Exporturile Chinei în dolari în luna mai au crescut cu 27,9% față de un an mai devreme, mai lent decât creșterea de 32,3% raportată în aprilie și lipsesc prognozele analiștilor de 32,1%.

„Exporturile au surprins un pic dezavantaj, poate din cauza cazurilor de COVID din provincia Guangdong care au încetinit cifra de afaceri din porturile Shenzhen și Guangzhou”, a declarat Zhiwei Zhang, economist șef la Pinpoint Asset Management, adăugând că cifra de afaceri din porturile din Guangdong va fi probabil mică în iunie.

Marile companii maritime au avertizat clienții cu privire la agravarea aglomerației la portul Yantian din Shenzhen, în provincia Guangdong, după descoperirea mai multor cazuri în rândul personalului portuar. 

La fața locului din Guangdong, fabricile nu au raportat încă reduceri de capacitate pe scară largă în…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.