Huawei își va extinde afacerea cu mașini inteligente și se va uni cu compania Changan pentru proiectarea cipurilor

0

Huawei Technologies din China (HWT.UL) își extinde parteneriatul cu mașinile inteligente, unindu-se cu compania de stat Chongqing Changan Automobile Co Ltd (000625.SZ) pentru a include proiectarea și dezvoltarea semiconductoarelor de utilizare automată, au spus patru surse cu cunoștințe despre acest subiect.

Cele două companii, care și-au dezvăluit legătura cu mașinile inteligente în noiembrie, au lucrat împreună în mod informal la producția de cipuri în ultimele luni, au spus două dintre surse.

O a treia sursă a declarat că s-ar putea să formeze în curând un joint-venture pentru dezvoltarea cipurilor. Acțiunile din Changan au crescut potrivit știrilor, în creștere cu 9% în tranzacțiile de după-amiază, comparativ cu un declin de 4% mai devreme în cursul zilei.

Huawei a optat pentru vehiculele electrice după ce afacerea sa globală cu smartphone-uri a fost lovită de sancțiuni americane. Administrația Trump anterioară a etichetat compania drept o amenințare la adresa securității naționale a SUA – o acuzație pe care o neagă.

În plus față de acordul cu Changan pentru a dezvolta mașini inteligente sub o marcă comună încă fără nume, Huawei planifică și vehicule electrice sub propria sa marcă și este în discuții pentru a prelua controlul asupra unității EV a unui mic producător auto național, au spus sursele.

Noul parteneriat de cipuri Huawei cu Changan ar urma să apară pe fondul unei lipse globale de…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.