Huawei din China va fi exclus din indicii influenți ai obligațiunilor JPMorgan

0

Banca americană JPMorgan a declarat că va exclude obligațiunile Huawei în dolari de la unii dintre cei mai influenți indici de investiții de la sfârșitul lunii viitoare, în urma celei mai recente creșteri a sancțiunilor SUA asupra firmelor de tehnologie chineze.

Administrația președintelui american Joe Biden a emis săptămâna trecută un nou ordin executiv care interzicea entităților americane să cumpere sau să vândă titluri tranzacționate public de 59 de companii chineze cu presupuse legături cu apărarea sau supravegherea.

„Obligațiunile exprimate în USD vor fi excluse de la indicii de venit fix JP Morgan (inclusiv familiile CEMBI și JACI), deoarece entitățile emitente pentru aceste valori mobiliare (Proven Glory Capital Ltd. și Proven Honor Capital Ltd.) sunt denumite în mod explicit și în sfera Ordinul modificat „, a declarat JPMorgan într-o notă pentru indexarea utilizatorilor marți târziu.

Acesta a adăugat că excluderea va avea loc pe 30 iulie. Obligațiunile Huawei au în prezent o pondere de 9 puncte de bază în indicele larg diversificat CEMBI al companiilor de pe piețele emergente, 36 bps în indicele JACI axat pe Asia și 38bps în mediul social, social și versiunea de guvernanță (ESG) a JACI.

Banca de investiții din SUA estimează că grupurile de indici CEMBI și JACI au active de peste 140 miliarde dolari și, respectiv, 80 miliarde dolari comparativ cu acestea – bani care se referă la fondurile de…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.