Hanga (BVB): Primele cinci fonduri de investiţii se situează la o performanţă cumulată de peste 30 %

0

Radu Hanga preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), a declarat că  primele cinci fonduri de investiţii sunt toate situate la o performanţă cumulată de peste 30%, în ultimii trei ani, care înseamnă 10% plus în fiecare an.

„Dacă ne uităm la performanţă, aceasta explică trendurile pe care le vedem, adică cel mai performant fond anul trecut a avut o performanţă apropiată de 20%, remarcabilă dacă o comparăm cu câştigurile oferite de depozitele bancare, care sunt în zona de 1, 2, 3 procente. Dacă ne uităm la performanţele din ultimii trei ani, vedem că primele cinci fonduri sunt toate situate la o performanţă cumulată de peste 30%, care înseamnă 10% plus în fiecare an. Ne bucurăm să vedem că cele mai performante fonduri, marea lor majoritate, sunt fonduri care sunt structurate pe indicii Bursei de Valori Bucureşti şi aici ne referim la ETF construit de Tradeville, fondul de indice al BT, BT Index România, fondurile de index ale Certinvest, BET index şi XT index şi FDI Prosper Invest, administrat de SAI Broker. Pe scurt, ne bucurăm să vedem un parteneriat puternic între noi şi industria fondurilor de investiţii. Ne bucurăm să vedem performanţe bune pe care le oferă fondurile de investiţii investitorilor”, a declarat Radu Hanga.

Miercuri 17 februarie, preşedintele BVB a participat, la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare, alături de reprezentanţi ai administratorilor de fonduri de acţiuni cu…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.