Guvernul a aprobat scutirea şi prorogarea termenelor de plată a unor impozite

0

Propunerile Ministerului Finanţelor Publice (MFP) privind aplicarea de măsuri suplimentare de sprijin acordate firmelor afectate de criza SARS-CoV-2 au fost aprobate de către Guvern în şedinţa de marţi, în acest fel fiind asigurată continuarea activităţii acestora şi păstrarea locurilor de muncă în economie, se arată într-un comunicat al ministerului de resort, transmis miercuri AGERPRES.

Astfel, actul normativ aprobat de executiv prevede, printre altele:

-prelungirea scutirii de obligaţia plăţii impozitului specific pentru anumite domenii economice,

-extinderea acordării de bonificaţii pentru plata impozitului pe profit şi a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor,

-prelungirea suspendării calculului de dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Aceste măsuri vor avea efecte pozitive orizontale pe circuitele economico-financiare şi asupra furnizorilor direcţi şi indirecţi.

Experţii MFP arată că, in ceea ce priveşte prorogarea unor termene, reluarea activităţii de către mediul de afaceri presupune existenţa unor disponibilităţi băneşti şi, în condiţiile în care mediul economic se relansează etapizat, este necesar să fie menţinute lichidităţile financiare.

Astfel, Guvernul a aprobat propunerile ministerului de resort pentru prelungirea aplicării unor măsuri fiscale până la data de 25 octombrie 2020.

Nu se calculează şi nu se datorează dobânzi şi penalităţi de întârziere, conform Codului de procedură…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.