Grupul Renault va dubla productia de modele Dacia in Maroc

0

Producatorul de automobile Renault a anuntat ca se va dubla productia de masini Dacia, insa nu la noi in tara. Maroc este tara in care in care se va intampla acest lucru, deci automobilele vor fi vandute sub sigla Renault. Anuntul a fost facut de directorul general al Renault, Carlos Ghosn. Ghosn a dezvaluit aceasta tinta de productie a Renault in cadrul unei intalniri cu regele marocan Mohammed VI.

Asadar uzinele din Maroc vor primi sarcini duble, ceea ce inseamna ca se doreste productia de 500.000 de unitati anual la cele doua uzine marocane. 160.000 dintre ele se vor produce la Casablanca iar 340.000 vor fi in sarcina uzinei Tanger. Acest obiectiv este propus pentru anul 2020.

De la deschiderea sa din 2012, uzina Renault din Tanger se axeaza pe productia modelelor Dacia. Modelul Sandero are cele mai mari vanzari insa acolo se produc si modelele Dokker, Logan Break si Lodgy insa sub sigla Renault. De asemenea directorul fabricii Renault Tanger, Jean-Francois Gal, a anuntat in 2017 ca Grupul Renault urmareste sa reia productia modelului Logan MCV in Maroc. Acest lucru ar insemna ca la Mioveni sa fie produse mai multe modele Duster.

Nu mai putin de 1.2 miliarde de euro a investit Grupul Renault in aceasta uzina. Marocul este cel mai mare producator auto din Africa iar anul trecut au fost produse nu mai putin de 300.000 de unitati doar la fabrica din Tanger. Guvernul marocan anunta ca isi doreste sa ridice numarul de automobile produse la 1 milion pana in 2025.

Marocul investeste miliarde de euro in infrastructura iar asta inseamna ca masinile Dacia produse la Tanger ajung mult mai repede in Occidentul European fata de cele produse in Romania.

Pentru prima data in istoria Dacia s-au produs mai multe masini in afara tarii decat in uzina de la Mioveni, conform unei statistici aparute la inceputul acestui an.

Leave A Reply

Your email address will not be published.