Grupul Altice al miliardarilor cumpără 12% din BT, dar nu are planuri de licitare

0

Miliardarul Patrick Drahi’s Altice Group (ATUS.N) a cumpărat o acțiune de 12,1% în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de lire sterline (3,1 miliarde de dolari) din BT Group (BT.L) de origine britanică, devenind cel mai mare acționar al acestuia. Altice a anunțat deținerea într-o declarație de joi, care a dus acțiunile BT la maximul de 17 luni, înainte de a renunța la o parte din câștig pentru a tranzacționa cu 1,8% la 186,5 pence la 0742 GMT.

Altice al lui Drahi, al cărui grup SFR este al doilea cel mai mare operator de telecomunicații din Franța în spatele Orange, a declarat că nu are intenția de a face o ofertă de preluare pentru BT, care a declarat că a luat act de declarația de susținere a Altice pentru management și strategie.

„Altice ține cu multă atenție consiliul de administrație și echipa de conducere a BT și susține strategia lor”, a declarat Altice Marea Britanie, o companie formată în scopul deținerii participației BT. Miza îl plasează pe Altice înaintea Deutsche Telekom, care deținea 12,06% din BT pe baza depunerilor recente, arată datele Refinitiv.

„Altice UK a informat consiliul de administrație BT că nu intenționează să facă o ofertă de preluare pentru BT”, a adăugat acesta. BT, cel mai mare operator de bandă largă și mobilă din Marea Britanie, intenționează să extindă banda largă de fibră largă la 25 de milioane de case și companii până în 2026 și caută un partener care să contribuie…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.