Greta Thunberg lansează o campanie alături de UNICEF

0

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a alăturat Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a lansa o campanie menită să protejeze copiii împotriva pandemiei de COVID-19, prin achiziţionarea de săpun, măşti şi mănuşi, a anunţat joi agenţia ONU într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP.

Greta Thunberg a decis, prin intermediul fundaţiei sale, să doneze UNICEF suma de 100.000 de dolari care i-a fost recent oferită de ONG-ul danez Human Act. ONG-ul a donat, de asemenea, 100.000 de dolari pentru a se alătura iniţiativei UNICEF, se arată în comunicat.

„La fel ca şi criza climatică, pandemia de coronavirus este o criză pentru drepturile copilului”, a afirmat Thunberg, 17 ani, citată în comunicat.

„Ea va afecta toţi copiii, acum şi pe termen lung, însă grupurile vulnerabile vor fi cele mai expuse”, a mai spus adolescenta suedeză.

„Cer întregii lumi să reacţioneze şi să mi se alăture pentru susţinerea activităţii vitale a UNICEF, pentru a salva vieţile copiilor, pentru a le proteja sănătatea şi pentru a-şi continua educaţia”, a adăugat ea.

Copiii vor fi grav afectaţi de lipsa de alimente, de sistemele de sănătate suprasolicitate, de violenţă şi de lipsa accesului la educaţie ca urmare a pandemiei de COVID-19, a subliniat Greta Thunberg.

Sumele strânse în cadrul campaniei vor fi folosite pentru le oferi copiilor săpun, măşti, mănuşi şi materiale sanitare, a precizat UNICEF.

Greta Thunberg a…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.