Google suspendă unele afaceri cu Huawei

0

Google a anunțat că suspendă unele dintre afacerile pe care le are cu Huawei, pentru a se supune noii legislații americane. Huawei nu va mai primi de la compania americană servicii software, hardware și de suport. Singura excepție o constituie serviciile open-source.
Utilizatorii dispozitivelor Huawei vândute până acum vor continua să aibă acces la Google Play și să primească update-uri. Viitoarele dispozitive produse de Huawei, însă, nu vor mai avea acces la magazinul de aplicații al celor de la Google și la aplicațiile produse de acesta, precum Gmail și YouTube, ca și la browserul Chrome. Huawei va trebui să folosească doar versiunile publice de Android.

Impactul va fi minim în China, unde oricum aplicațiile Google sunt interzise, însă va afecta vânzările de smartphone ale Huawei din alte regiuni, inclusiv Europa, unde aplicațiile Google sunt foarte folosite.

După Google, Bloomberg susține că Intel, Qualcomm și Broadcom vor înceta și ei să mai colaboreze cu Huawei. Intel furnizează celor de la Huawei procesoare pentru laptopuri. Manevra curentă a Statelor Unite coincide cu negocierile comerciale sensibile dintre Washington și Beijing. Directorii Huawei cred că compania lor a devenit un obiect de negociere și că vor putea relua achiziția de la furnizorii americani dacă se ajunge la o tranzacție comercială, au spus sursele Bloomberg.

Solicitările politice au determinat o serie de companii și state să reacționeze rapid…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.