Gheorghe Tadici: Valentina Ardean-Elisei este o jucătoare dedicată performanței

0

Valentina Ardean-Elisei (37 ani) s-a retras de la echipa națională cu aproximativ 2 luni înaintea Campionatului Mondial din Japonia. De ce acum?

Deocamdată, legenda vie a handbalului românesc, care a participat la toate cele trei medalii cucerite de România în ultimii 15 ani la senioare, nu a dezvăluit oficial motivele. „Alice” a dovedit și în debutul acestui start de sezon că mai are multe de spus în handbal și este în continuare una dintre cele mai valoroase jucătoare pe postul ei. Este un exemplu de combativitate, determinare, o luptătoare în adevăratul sens al cuvântului. „Este o jucătoare dedicată performanței, cu calități morale-volitive de execepție”, a caracterizat-o și Gheorghe Tadici, care a convocat-o la lot de fiecare dată când a fost aptă de joc în mandatele din 2005-2008 și 2012-2014.

Și, totuși, rămâne această mare enigmă, de ce Valentina Ardean-Elisei s-a retras de la echipa națională cu 2 luni înaintea unui Campionat Mondial atât de important pentru România, dar și pentru jucătoare? Este turneul final care le poate trimite pe tricolore la Jocurile Olimpice sau, din contră, să le îngreuneze calificarea.

Fără răspunsuri oficiale, nu putem să nu observăm faptul că retragerea „Piticei Atomice” se aseamănă într-o oarecare măsură cu cele ale Aureliei Brădeanu, Oana Manea și Paula Ungureanu. Toate au spus stop, deși senzația tuturor la momentele respective a fost că mai puteau. Mai mult,…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.