Germania vrea să înăsprească controlul asupra furnizorilor de rețele de telecomunicații

0

Guvernul german a convenit, în principiu, asupra supravegherii mai riguroase a furnizorilor de rețele de telecomunicații care, deși se oprește din interdicția impusă Huawei, o va face mai dificilă pentru compania chineză să păstreze un punct de sprijin pe cea mai mare piață europeană.

Surse ale coaliției și ale guvernului au declarat miercuri că examinarea guvernanței și tehnologiei unui furnizor va fi extinsă la rețelele de acces radio (RAN) care alimentează serviciile 5G de nouă generație, pe lângă nucleul mai sensibil.

Sursele au confirmat un raport în cotidianul Handelsblatt în care se spunea că, după doi ani de lupte, coaliția cancelarului Angela Merkel a convenit asupra unei formule pentru modul de gestionare a așa-numiților vânzători cu risc ridicat într-o lege propusă de securitate IT.

Compromisul trebuie încă redactat într-un text legal, pe care cabinetul Merkel ar trebui să îl revizuiască acum în noiembrie, a raportat Handelsblatt, fără a-și numi sursele.

Guvernele europene și-au schimbat poziția în urma presiunilor din Statele Unite, care afirmă că liderul rețelei globale de telecomunicații reprezintă o amenințare la adresa securității, deoarece, printre alte preocupări, companiile și cetățenii chinezi trebuie, prin lege, să ajute statul în colectarea informațiilor.

Huawei, cu sediul în Shenzhen, neagă faptul că ar permite echipamentelor sale să fie utilizate pentru spionaj.

Oficialii…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.