Geely și GM se aventurează amândoi în competiția de camioane din China

0

Grupul Zhejiang Geely Holding, precum și compania chineză General Motors Co (GM.N) intenționează să-și lanseze primele lor modele de camionete, intensificând concurența într-un segment dominat de Great Wall Motor (601633.SS).

Geely și-a prezentat primul său model de camionetă săptămâna trecută la un eveniment al companiei publicat pe rețelele de socializare, în timp ce documentele oficiale arătau o societate mixtă de producători auto, inclusiv GM care solicită aprobarea pentru a-și construi primul său model de camionetă.

Companiile încearcă să intre pe piața de nișă, care încă reprezintă mai puțin de 2% din vânzările totale de vehicule din China, dar acest lucru a depășit performanța, deoarece guvernele locale ușurează restricțiile la intrarea lor în zonele urbane.

China a vândut aproximativ 251.000 de camionete în primele șapte luni ale anului 2020, potrivit Asociației Chinei a Producătorilor de Automobile (CAAM).

Aceasta a reprezentat o scădere de 1,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar a fost mai modestă decât scăderea cu 12,7% a vânzărilor totale de vehicule din acea perioadă.

Documentele de pe site-ul Ministerului Industriei și Tehnologiei Informației din China au arătat o aventură-comună între GM, SAIC Motor (600104.SS), de stat și Guangxi Automobile Group, care solicită aprobarea guvernului pentru construirea primului său model de camionetă Zhengtu.

Între timp, Geely…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.