Fuziunile și achizițiile globale se ridică la un nivel record pentru a treia lună consecutivă

0

Activitatea globală de fuziuni și achiziții (M&A) a atins un nivel record pentru a treia lună consecutivă din luna mai, determinată în principal de ratele scăzute ale dobânzii, de acțiuni în creștere și de un interes mai mare de tranzacționare în sectoarele care au primit un impuls din pandemia de COVID-19.

Conform datelor Refinitiv, valoarea totală a tranzacțiilor în așteptare și finalizate anunțate din perioada ianuarie-mai a atins 2,4 trilioane de dolari, un record istoric. Luna trecută, au fost înregistrate tranzacții în valoare de 532,9 miliarde de dolari, cea mai mare din luna mai.

În cele cinci luni, au fost încheiate 428 de tranzacții în valoare de peste 1 miliard de dolari, comparativ cu 131 în aceeași perioadă a anului trecut. Creșterea ofertelor are loc pe măsură ce mai multe companii încearcă să își pregătească armele de război pe măsură ce se concentrează pe extinderea afacerilor lor, iar economiile majore din întreaga lume își reiau activitatea normală după intensificarea eforturilor de vaccinare.

Statele Unite au asistat la o activitate de M&A în valoare de 1,3 trilioane de dolari anul acesta, în timp ce Europa și Asia-Pacific au înregistrat 411 miliarde de dolari și, respectiv, 387 de miliarde de dolari.

„După o perioadă de incertitudine, multe companii și directori caută modalități de accelerare a expansiunii, maturizându-se rapid prin fuzionarea cu companii care au capacități…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.