Fuziunea în cifre a Caixabank și Bankia

0

 Băncile Caixabank CABK.MC și Bankia BKIA.MC de stat au anunțat vineri detaliile unei fuziuni pentru a crea cea mai mare bancă internă a Spaniei prin active. 

Iată câteva cifre cheie:

TERMENI FINANCIARI

– Caixabank a oferit 0,6845 acțiuni pentru fiecare acțiune în Bankia, evaluând creditorul controlat de stat la 4,3 miliarde de euro.

– Caixabank a declarat că tranzacția cu acțiuni all-in reprezintă o primă de 20% față de prețurile de închidere din 3 septembrie și o primă de 28% în ultimele trei luni.

– Evaluarea Bankia la închiderea pieței de joi a fost de 4,4 miliarde de euro.

– De când au apărut știrile despre fuziune, acțiunile din Bankia au crescut cu aproximativ 39,1%, în timp ce Caixabank a câștigat 13,7%, oferindu-le o capitalizare de piață combinată de 16,77 miliarde de euro, potrivit calculelor Reuters bazate pe datele Refinitiv Eikon.

NOUUL GRUP – Noul împrumutător va sări de la Santander SAN.MC și BBVA BBVA.MC, cu active totale de peste 664 miliarde de euro, inclusiv activele Caixabank din unitatea sa portugheză BPI.

– Noul grup va fi numit Caixabank, în timp ce Bankia ca marcă comercială va fi abandonată treptat.

– Va avea 51.500 de angajați în Spania și 6.300 de sucursale, au spus băncile, fără a spune câte locuri de muncă sau sucursale ar fi eliminate.

– Va avea peste 20 de milioane de clienți și o cotă de piață de 24% în depozite; 25% în împrumuturi și 29% în produsele de economisire…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.