Furnizorul Tesla CATL are în plan construirea unei fabrici majore de baterii în Shanghai

0

CATL (300750.SZ) din China planifică o nouă fabrică majoră de baterii auto în Shanghai, continuând un ritm de expansiune puternic, care va consolida poziția sa de furnizor nr. 1 din lume, au spus două persoane cu cunoștințe despre acest subiect.

Amplasarea fabricii în Shanghai o va apropia de baza de producție chineză Tesla Inc (TSLA.O), după ce anul trecut a început să furnizeze baterii pentru mașinile Model 3 ale producătorului american din China. CATL speră să extindă rapid această relație, urmărind să devină cel mai mare furnizor al său în viitorul apropiat, oferind jumătate din celulele bateriei pe care Tesla le folosește la nivel global în vehicule electrice și în depozitarea energiei acoperișului, a declarat o sursă principală a companiei chineze.

Noua fabrică ar putea produce 80 de gigawatt-ore de baterii pe an, a spus o a doua persoană, care va depăși 69,1GWh în capacitatea de producție actuală și încă 77,5GWh în construcție.

CATL a purtat discuții cu guvernul din Shanghai despre construirea fabricii, au spus oamenii, adăugând că locația va permite, de asemenea, companiei să se bazeze pe un fond de abilități mai mare și mai diversificat decât sediul central din Ningde din sud-estul Chinei. Nu a fost clar imediat când s-ar putea ajunge la un acord final sau când CATL speră să pună în funcțiune noua fabrică.

CATL a spus că este în discuții cu Tesla despre o mai mare colaborare și că Tesla…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.