Fundaţia Altex a încheiat procesul de livrare a echipamentelor sanitare către Inspectoratele şcolare

0

Fundaţia Altex a încheiat procesul de livrare a celor peste 500.000 de măşti şi 32.000 de costume de protecţie ridicată către Inspectoratele Şcolare Judeţene din ţară. Echipamentele de protecţie ridicată, în valoare de peste 1 milion de euro, au fost distribuite în totalitate către instituţiile de învăţământ. La baza acestei acţiuni stă Protocolul de Colaborare semnat între Fundaţia Altex şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării în data de 26 februarie 2021.

Iar lista pentru distribuirea măştilor şi a costumelor de protecţie ridicată a fost realizată de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, monitorizarea procesului de distribuţie fiind asigurată prin Direcţia Generală Învăţământ Preuniversitar din cadrul Ministerului, Inspectoratele Şcolare Judeţene fiind responsabile cu nominalizarea şcolilor la care vor ajunge.

Fundaţia Altex a asigurat livrarea donaţiei în cel mai scurt timp, dată fiind necesitatea stringentă a acestor echipamente. Procesul a implicat semnarea unui contract de sponsorizare cu fiecare dintre cele 43 de Inspectorate Şcolare Judeţene cuprinse în lista oferită de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Toate cele peste 500.000 de măşti de protecţie ridicată au ajuns în cantităţi egale în 10 judeţe unde s-a identificat cea mai mare nevoie: Alba, Arad, Braşov, Caraş-Severin, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Olt, Timiş şi Tulcea. Măştile de protecţie pot fi folosite atât de elevi,…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.