Franța vede legături comerciale mai bune cu SUA dacă Biden triumfă, spune ministrul Franck Riester

0

Franța se așteaptă la relații comerciale mai bune cu Statele Unite în cazul în care contendentul democrat Joe Biden câștigă votul prezidențial, cu o mai mare aliniere la dezvoltarea durabilă și o cooperare multilaterală, a spus ministrul comerțului Franck Riester.

Președintele Donald Trump a impus tarifele vinurilor franceze la rând cu privire la subvențiile Airbus, a amenințat impozitele pe Champagne și gențile de mână de lux într-un litigiu fiscal digital și a urmărit o poziție izolaționistă „America First”.

Întrebat dacă Franța anticipează că o președinție Biden va fi mai reconciliantă, Riester a declarat pentru Reuters:

„Cu siguranță vom vedea o îmbunătățire a relațiilor. Am fi mai aliniați la chestiuni de dezvoltare durabilă și poate și la lucrări multilaterale. ”

Biden a preluat o conducere subțire asupra președintelui Donald Trump pe terenul de luptă al statului Georgia vineri, apropiindu-se de câștigarea Casei Albe.

Tabăra lui Biden a spus în timpul campaniei că va pune capăt „războiului comercial artificial” pe care Trump l-a purtat împotriva Europei, abordând în același timp dezechilibrele din comerțul agricol cu ​​blocul.

Franța a impus un nou impozit de 3% asupra veniturilor marilor companii de tehnologie, dar a fost de acord să suspende plățile în acest an, în timp ce se poartă discuții internaționale cu privire la modul de impozitare a giganților precum Google…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.