Firmele chineze care nu reușesc să fie retrase din standardele contabile ale SUA începând cu 2022: Mnuchin

0

Secretarul Trezoreriei SUA, Steven Mnuchin, a declarat luni că, companiile din China și alte țări care nu respectă standardele de contabilitate vor fi retrase de la bursele americane începând de la sfârșitul anului 2021.

Mnuchin și alți oficiali au recomandat trecerea la Comisia de Securități și Schimb a SUA săptămâna trecută pentru a se asigura că firmele chineze sunt deținute la aceleași standarde ca și companiile americane, ceea ce a determinat China să solicite un dialog sincer.

Mnuchin a declarat pentru o informare la Casa Albă că SEC ar trebui să adopte recomandările.

„La sfârșitul anului viitor … toți trebuie să respecte aceeași contabilitate exactă sau vor fi retrasi la schimburi”, a spus el.

Recomandarea face parte dintr-o apăsare a administrației Trump pentru a corecta ceea ce numesc dezechilibre majore în legăturile dintre cele două mari economii ale lumii. Tensiunile dintre cele două țări s-au stins în ultimele luni în ceea ce privește gestionarea de către China a focarului de coronavirus, Hong Kong și drepturilor omului.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că China nu și-a îndeplinit angajamentele de a cumpăra mai multe bunuri americane în cadrul unui acord comercial de faza 1 semnat în ianuarie, deși a spus că achizițiile ar trebui să crească anul viitor.

„Am făcut o tranzacție de faza 1 și a fost o afacere minunată și, dintr-o dată, înseamnă foarte puțin în ceea ce…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.