Federaţia Română de Gimnastică a decis descentralizarea loturilor olimpice

0

Federaţia Română de Gimnastică a decis, în cadrul Comitetului Executiv de joi, 24 octombrie, descentralizarea loturilor olimpice, după ce echipele de gimnastică artistică, atât cea feminină cât şi cea masculină, au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

„Astăzi, la sediul Federaţiei Române de Gimnastică, a avut loc întâlnirea Comitetului Executiv FRG, în cadrul căruia a fost dezbătută situaţia actuală a gimnasticii artistice româneşti.

Ţinând cont de faptul că echipele României de gimnastică artistică, atât cea feminină cât şi cea masculină, nu şi-au îndeplinit obiectivul la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, şi anume calificarea olimpică cu echipa, s-a hotărât descentralizarea loturilor naţionale olimpice!

În perioada următoare, componenţii loturilor îşi vor continua activitatea la cluburile unde sunt legitimaţi, urmând ca la începutul anului viitor să fie anunţată noua strategie şi structura sub care se va continua.

Va urma şi o analiză mai în detaliu, iar Federaţia Română de Gimnastică va continua să susţină pregătirea sportivilor în sistem descentralizat, în funcţie de obiectivele setate şi de perspectivele fiecărui gimnast în parte.

Vom reveni cu detalii!”, se arată în comunicatul Federației Române de Gimanstică.

Echipa feminină de gimnastică a României nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a ieşit în afara clasamentului de 12 la CM de la…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.