Falimentul companiei HNA Group a determinat mii de creditori să caute miliarde de dolari ca sprijin

0

China HNA Group Co (HNAIRC.UL) a declarat că aproximativ 67.400 de creditori caută un total de 1,2 trilioane de yuani (187 miliarde de dolari), potrivit unei persoane care a participat vineri la întâlnirea online a conglomeratului pentru creditori.

Compania a confirmat 405,7 miliarde de yuani în daune ca fiind valabile și a respins 353,5 miliarde de yuani în daune, a declarat persoana citată de Ren Qinghua, șeful echipei de lichidare a HNA. Alte 156,5 miliarde de yuani în daune sunt evaluate ca fiind parte a unei revizuiri preliminare, în timp ce unele daune nu au fost încă examinate, a adăugat persoana respectivă.

HNA Group și companiile sale conexe sunt „grav insolvabile” și nu este clar dacă investitorii strategici pot fi introduși pe termen scurt, a mai spus persoana citată de Ren.

Persoana nu a fost autorizată să vorbească cu mass-media în această privință și a refuzat să fie identificată. HNA a refuzat să comenteze.

Ulterior, creditorii au decis să depună o petiție, însă, după ce au făcut acest demers, o instanță din Hainan a plasat HNA cândva extrem de achiziționată în administrarea falimentului în februarie, iar în martie a dat acordul pentru ca 321 de companii conexe să fie fuzionate ca parte a restructurării conglomeratului.

Conform legislației chineze, o perioadă de șase luni este de obicei dată pentru se putea efectua o restructurare, deși aceasta poate fi prelungită cu încă trei luni. Dacă…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.