FAA solicită inspecții pentru eventualele defecțiuni la avioanele Boeing 737 Classic

0

Administrația Federală a Aviației (FAA) a declarat vineri că solicită operatorilor americani a 143 avioane din seria Boeing Co (BA.N) 737 Classic să verifice eventualele defecțiuni ale cablului rezultate dintr-o anchetă a unui accident din Indonezia în ianuarie.

737 Classic este o generație mai veche de avioane de peste două decenii. FAA a declarat că problema a afectat avioanele 1.041 737-300, -400 și -500 Classic din întreaga lume, dar multe sunt în prezent scoase din funcțiune, din cauza COVID-19 sau a altor probleme.

FAA emite o directivă de navigabilitate pentru ca operatorii să verifice dacă firul sincron al clapetei, care joacă un rol în funcționarea sistemului de autoaccelerare al aeronavei, este conectat în siguranță la un senzor de siguranță. Defecțiunea cablului ar putea rămâne nedetectată de computerul cu accelerare automată pe avioanele afectate și ar reprezenta un risc pentru siguranță.

FAA solicită niște controale mai rapide decât cele sugerate de Boeing, care a declarat vineri târziu că este „angajată în eforturi continue pentru a introduce îmbunătățiri ale siguranței și performanței în întreaga flotă”.

Cele mai noi 737 MAX și 737 NG nu sunt afectate de directivă. FAA și Boeing au identificat problema potențială în timpul anchetei prăbușirii zborului 182 Sriwijaya Air din 9 ianuarie în capitala Indoneziei. Al treilea accident major al companiei aeriene din Indonezia din puțin peste șase…

Continuarea pe News 24

Leave A Reply

Your email address will not be published.